Емоційно-вольова культура студентів як педагогічна проблема - Нечепоренко, Максим Васильович (Scientific notes of the pedagogical department, 1970)
У статті розглянуто роль і значення емоційно-вольової культури особистості студента  з погляду підготовки його до майбутньої професійної діяльності. Подано обґрунтовану систему принципів і прийомів впливу на емоційно-вольовий компонент особистості з метою його професійно-педагогічної підготовки до злагодженої, узгодженої діяльності з учнями і батьками.