ДІТИ ІНДИГО: ФЕНОМЕН ОБДАРОВАНОСТІ - Шевелева, Юлія Володимирівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті розглядаються умови виникнення сучасного феномену в освітній галузі – дітей Індиго, проводиться пошук шляхів до розуміння цього феномену; багато уваги приділяється розгляду якостей та відмінних рис дітей Індиго, наводиться психолого-педагогічна класифікація; робиться спроба знайти причини появи цього дивовижного феномену.