ДО ПРОБЛЕМИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ КУРСУ МЕТОДИКИ ВИКЛАДАННЯ У ВИЩІЙ ШКОЛІ - Тарасенко, Неллі Вікторівна; Тесленко, Оксана Валеріївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті йдеться про психолого-педагогічне і методичне забезпечення курсу «Методика викладання у вищій школі», призначеного для магістрів. Зокрема розглядаються складові педагогічної майстерності, педагогічної адаптації та умови формування педагогічних здібностей як запоруки успішної фахової підготовки викладача-філолога ВНЗ. Наголошується на основних аспектах педагогічної діяльності, які формуються в процесі лекційних і семінарських занять, здатних забезпечити гармонійне поєднання філологічної ерудиції й методичної вправності.