ПРОФЕСІЙНА ДЕФОРМАЦІЯ ВИКЛАДАЧА ВИЩОЇ ШКОЛИ - Бєляєва, Еліна Федорівна; Зубкова, Людмила Миколаївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
Стаття присвячена актуальній у сучасній соціальній психології та педагогіці вищої школи проблемі професійної деформації викладачів вищих навчальних закладів. Явище профдеформацiї представлене як багаторівневий процес, який має тенденцію негативного впливу на адаптацію та професійність викладача. У статті розглянуте питання та розкриті фактори та особливості професійної деформації, обґрунтована система профілактики цього явища серед викладачів вищої школи.