АКТУАЛЬНА ТА ПОТЕНЦІЙНА ДИДАКТИЧНА КВАЛІФІКОВАНІСТЬ ЯК ОСНОВА ВИЗНАЧЕННЯ ПРЕДМЕТНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ СТУДЕНТІВ ВИЩИХ ПЕДАГОГІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Удовіченко, Ганна Михайлівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті висвітлюються основні аспекти сучасного педагогічного розуміння понять актуальна та потенційна дидактична кваліфікованість як основи визначення предметних компетентностей студентів вищих педагогічних навчальних закладів. На теоретичному рівні визначено потребу вживання, як одного із стрижневих, з точки зору компетентнісного підходу, терміна «кваліфікованість».