ДОСВІД РОБОТИ ВЧЕНИХ РАД УНІВЕРСИТЕТІВ УКРАЇНИ XIX СТОЛІТТЯ ЗІ СТИМУЛЮВАННЯ СТУДЕНТІВ ДО НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ - Зеленська, Людмила Дмитрівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
Статтю присвячено аналізу досвіду роботи вчених рад університетів України XIX ст. зі стимулювання студентської молоді до наукових занять за такими напрямами: затвердження тем конкурсних наукових творів на підставі подань факультетів, установлення загальної кількості медалей та розподіл їх між факультетами, визначення переможців конкурсу, надання дозволу на друк кращих студентських робіт від імені університету.