ДОСВІД РОБОТИ КАФЕДРИ ПЕДАГОГІКИ ХНУ ЗА 160 РОКІВ ВІД ДНЯ ЗАСНУВАННЯ - Нечепоренко, Лідія Сергіївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
В статті розглядається шлях відкриття і розвитку кафедри педагогіки, починаючи від дня її заснування указом царя від 17 листопада 1850 року. Аналізуються окремі етапи становлення кафедри як підрозділу університету та перспективи її розвитку. Визначено основний напрямок науково-педагогічних досліджень, якими є онто-інвайронментальна педагогіка, спрямована на пошук гармонізації особистості з довкіллям і собою.