ДО ПИТАННЯ РОЗВИТКУ ДЕМОКРАТИЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ВИЩОЮ ОСВІТОЮ В УКРАЇНІ - Пономарьова, Галина Федорівна; Степанець, Іван Олексійович (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті визначаються деякі напрями демократизації управління вищою освітою в Україні, зокрема, узагальнюються підходи щодо визначення можливого формату (моделі) відносин вищого навчального закладу і держави. Керівним принципом демократизації, реалізація якого сприятиме виходу вищої освіти на європейський рівень, автори розглядають автоматизацію учбових закладів – академій та університетів.