МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ ВИКЛАДАННЯ РОСІЙСЬКОЇ МОВИ - Кравцова, Людмила Олексіївна; Манойло, Ірина Семенівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
В статті розглядаються загальні питання методики викладання російської мови з погляду педагогічної майстерності. В основу викладання взяті провідні принципи дидактики та теорії і практики виховання. Основна увага зосереджена на принципах опори на позитивні взаємовідношення, пошук умов, які б забезпечували приємні переживання учасників навчального процесу та опанування уміннями культури усного й письмового мовлення.