МОВЛЕННЕВА КУЛЬТУРА ЯК СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Кравцова, Людмила Олексіївна; Манойло, Ірина Семенівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
В статті розглядаються основні мовленнєво-педагогічні засоби впливу на учнів з метою розвитку їх загальної і соціальної культури з погляду на їх індивідуально-особистісних задатків і намірів. Суть основних умов полягає в реалізації і здійсненні продуктивного спілкування, виконання різних видів самостійної роботи, участі в рольових іграх.