ВИХОВНІ АСПЕКТИ УРОКУ СЛОВЕСНОСТІ - Телехова, Олександра Петрівна; Тесленко, Оксана Валеріївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті йдеться про необхідність реалізації комплекту освітніх і виховних завдань на уроці літератури згідно з вимогами чинної концепції літературної освіти; підкреслюється необхідність гармонійного поєднання усіх аспектів виховання, зокрема національного, патріотичного, морально-етичного, творчого, естетичного; визначається завдання вчителя– мобілізувати знання й уміння, спрямувати зусилля на сплав освітніх і виховних завдань уроку, зосередити увагу на творах, образах і рисах вдачі людини, здатних сформувати патріота-громадянина.