Формування умінь мовленнєвої культури - Кравцова, Людмила Олексіївна; Манойло, Ірина Семенівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
В статті розглядається питання формування мовленнєвих умінь з погляду їх впливу на встановлення позитивних міжособистісних стосунків. Слово, ім’я в системі міжособистісних стосунків, формує настрій, наміри, бажання та впливають на характер поведінки особистості та досягнення нею успіхів у житті та професійній діяльності. Авторами розроблені педагогічні умови позитивного впливу на формування мовленнєвої культури студента.