«Школа молодого лідера» як засіб організаторської підготовки майбутніх учителів - Бровчак, Людмила Сидорівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті розглядається «Школа молодого лідера» як елемент освітньо-виховного комплексу, спрямованого на набуття студентами – майбутніми учителями вмінь організаторської діяльності. Проаналізовано зміст трьох напрямів організаторської підготовки: формування здібностей самоорганізації, здібностей організації діяльності, здібностей організації міжособистісної взаємодії. Запропоновано алгоритм занять, що мають теоретичний та практичний блоки.