ВИТОКИ СВІТОВОЇ ТА ВІТЧИЗНЯНОЇ ПОРІВНЯЛЬНОЇ ПЕДАГОГІКИ - Петриченко, Лариса Олексіївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті розглядаються перші праці, що з’явилися в різний період у різних країнах і безпосередньо характеризують процес зародження компаративістики. Охоплено багато країн світу: Німеччина, США, Англія, Китай, Японія, Чилі, Аргентина. Коротко описані історичні факти, що передують виникненню компаративної педагогіки в Україні. Основна увага приділяється вивченню витоків вітчизняної порівняльної педагогіки.