ПЕДАГОГІКА ОСОБИСТОСТІ - Нечепоренко, Лідія Сергіївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті розкривається сутність педагогіки особистості як перспективного напрямку розвитку гуманітарного знання. Особистість є основним компонентом педагогічного процесу, який спрямовується на забезпечення злагоди в суспільстві, гармонізації поведінки індивідуальності з довкіллям і з собою.