БРАТИ БОГДАН І КОРНИЛО ЗАКЛИНСЬКІ ПРО ВИХОВАННЯ ПІДРОСТАЮЧОЇ ОСОБИСТОСТІ - Невмержицька, Олена Василівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті проаналізовано погляди братів Богдана та Корнила Заклинських на всебічне формування особистості. Доведено, що, визнаючи пріоритетність національного та морального виховання молодого покоління, брати Заклинські надавали також великої ваги його трудовому, фізичному та естетичному вихованню.