Використання педагогічної спадщини А.С. Макаренка в процесі ресоціалізації наркозалежної молоді - Чернецька, Юлія Іванівна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
Стаття присвячена питанням творчого застосування педагогічної спадщини А.С. Макаренка в практиці спеціалізованих центрів ресоціалізації для наркозалежних осіб із метою повернення їх до повноцінного функціонування в соціумі. Розглянуто ідеї гуманістичної педагогіки, колективного й трудового виховання, методів організації життєдіяльності колективу як дієвих способів корекції та соціального виховання молоді.