Ідея букваря в історії української культури. Внесок Л. Деполович у розвиток національної букваристики. - Халімон, Наталія Миколаївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті досліджується історія розвитку та ідея українського букваря ХІ – 1-ї пол. ХХ ст. Автор визначає внесок Деполович Лідії Платонівни, вчителя-методиста 1920-30-х рр. з Чернігівщини, у розвиток національної букваристики.