Толерантність як основа сучасної парадигми освіти - Андрєєв, Микола Васильович; Маркова, Влада Миколаївна (Scientific notes of the pedagogical department, 2015)
У статті розкриваються сутність понять «парадигма», парадигмальний підхід до педагогічного процесу, «толерантність» та їх зв’язок з системою сучасної освіти, яка має безпосереднє відношення до таких важливих психолого-світооглядних категорій, як менталітет і толерантність. визначено можливо системи освіти в контексті досліджувальної проблеми: зближення основних об’єднуючих факторів, підтримка діалогу культур, «примирення» різних політичних доктрин, сприяння розвитку людських контактів, розповсюдження міжнародного інноваційного досвіду в галузі освіти.