Особливості ВНЗ як відкритої освітньої системи - Малихіна, Яна Анатоліївна (Scientific notes of the pedagogical department)
У статті розглянуто ВНЗ з позиції відкритої системи. Наведено характеристики відкритої системи. Визначено властивості, що за принципами стратегічного управління притаманні ВНЗ як відкритій системі. Виявлено та проаналізовано взаємодію ВНЗ із зовнішнім середовищем як системний процес.