Навчання дітей танцям у першій половині хіх століття - Зозуля, Катерина Володимирівна (Scientific notes of the pedagogical department)
У статті на основі історико-педагогічної, мистецтвознавчої літератури розглянуто систему навчання і виховання Російської імперії у першій половині ХІХ столітті. Показано місце навчання танцю в навчальних планах навчальних закладів першої половини ХІХ століття. У статті також показано як у досліджуваний період в Російській імперії відбувалися значні зміни в галузі освіти, зроблено перелік настановчих документів, які склали нормативну базу системи освіти до якої увійшли: парафіяльні та повітові училища, гімназії та університети. У роботі схарактеризований зміст та навчальні програми навчально-виховної роботи навчальних закладів освіти у першій половині ХІХ століття на території Російської імперії. Дана коротка характеристика усім танцям, що виконувалися на балах на початку ХІХ століття