НЕМАТЕРІАЛЬНЕ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ - Карасьов, О.О.; Черваньов, І.Г. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
Нематеріальне природокористування є такою формою стосунків людини з природним оточенням, яка не спричиняє споживання природних ресурсів і руйнування природного середовища, але забезпечує отримання зиску у вигляді ренти. В умовах інформаційного суспільства воно набуває значення подекуди більш вагомого, ніж традиційне природокористування. Наведено класифікацію екосистемних послуг, що складають основу нематеріального природокористування.