ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА СИСТЕМА ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАГАЛЬНОГЕОГРАФІЧНИХ КАРТ ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ ПЕРІОДУ 1919–1939 РОКІВ - Іщук, А.В.; Бондаренко, Е.Л. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
У статті сформульовано призначення інформаційно-аналітичної програмної оболонки, використання якої дозволить системно досліджувати існуючі картографічні твори, що знаходяться на зберіганні у бібліотеках, фондах, архівах, в тому числі і загальногеографічні карти західноукраїнських земель періоду 1919–1939 рр. Розкрито головні функціональні можливості системи та охарактеризовано її інтерфейс.