МОДЕРНІЗАЦІЯ ЗМІСТУ ШКІЛЬНОЇ ГЕОГРАФІЧНОЇ ОСВІТИ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ - Грінченко, О.І. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
У статті розглядаються основні напрями модернізації змісту сучасної шкільної географічної освіти в Україні у світлі вимог нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти. Здійснена спроба визначення шляхів реалізації положень нової навчальної програми з географії, які стосуються особистісно зорієнтованого, компетентнісного і діяльнісного підходів, зміцнення зв’язків між школою і родиною під час навчання географії.