РОЗРОБКА АЛГОРИТМУ КАРТОГРАФУВАННЯ ЛАНДШАФТІВ ЗАСОБАМИ ГІС: ДОСВІД, ПРОБЛЕМИ, ПЕРСПЕКТИВИ - Сінна, О.І.; Шерстюк, О.І. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
У статті розглянуто досвід і можливості застосування геоінформаційних технологій для картографування ландшафтів. Запропоновано алгоритм напівавтоматичного виділення меж ландшафтів та формування розгорнутої характеристики кожного ландшафту. Алгоритм базується на використанні функцій геоінформаційного аналізу, які застосовуються до попередньо створених шарів компонентів ландшафту. Дослідження виконано для території Зміївського району Харківської області.