ВИКОРИСТАННЯ НОВІТНІХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ ЯК ОДНЕ З АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ СУЧАСНОЇ МЕТОДИКИ ВИКЛАДАННЯ ГЕОГРАФІЧНИХ ЗНАНЬ - Остроух, В. І. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
Розглянуто особливості впровадження у навчальний процес новітніх засобів навчання, використання інформаційних і комп’ютерних технологій для підвищення ефективності викладання географії. Розглянуто проблеми, які помітно гальмують процес упровадження новітніх засобів для вивчення географії, та наводяться приклади їх усунення.