ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ В ОРГАНІЗАЦІЇ РАЦІОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ ТА ОХОРОНИ ЗЕМЕЛЬ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ - Опара, В.М.; Винограденко, С.О. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
У статті визначено найбільш актуальні напрями та можливості використання геоінформаційних систем і технологій для вивчення екологічного стану земель населеного пункту Кобеляки Полтавської області. Визначено особливості ГІС-технологій, що зумовлюють ефективність використання і територіального планування земель населеного пункту. Окреслено основні аспекти використання матеріалів екологічних досліджень земель населеного пункту для їх грошової оцінки й охорони.