Освітянський кластер роботи національного природного парку "Слобожанський" - Шумілова, А. В. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
Розглянуто особливості безперервної неформальної екологічної освіти в національному природному парку «Слобожанський». Запропоновано авторську класифікацію навчальних стежок. Навчальні стежки і туристичні маршрути національного природного парку «Слобожанський» розподілено на групи для кращого вивчення природних комплексів та підвищення екологічної освіченості населення.