Картографування поширеності деяких видів хвороб населення Сумської області - Корнус, А. О.; Корнус, О. Г.; Шищук, В. Д. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
У статті проаналізовано рівень поширеності хвороб ендокринної системи, розладів травлення й порушення обміну речовин, сечостатевої системи, хвороб ока та його придаткового апарату. Створено низку медико-географічних карт: «Поширеність хвороб органів ендокринної системи серед населення Сумської області», «Поширеність хвороб сечостатевої системи серед населення Сумської області» та «Поширеність офтальмологічних хвороб серед населення Сумської області». З використанням картографічного методу здійснено групування адміністративних районів за рівнем поширеності цих нозологій.