Патріотичний зміст туристсько-краєзнавчих картографічних творів - Журавель, О. С. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
У статті висвітлено особливості насичення змісту картографічних творів для потреб дитячо-юнацького туризму національно-патріотичною ідеологією для забезпечення патріотичного виховання молоді. Визначено структуру та зміст туристсько-краєзнавчого атласу для юних патріотів «Познайомтесь із Харківщиною», який у рамках туристсько-краєзнавчої роботи на всіх її етапах може комплексно забезпечити патріотичне виховання дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.