Розробка нової системи шкільних географічних екскурсій у природу - Жемеров, О. О.; Янченко, А. І. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
Розглянуто систему шкільних географічних екскурсій природничого змісту минулих років. Запропоновано зміст нової системи екскурсій у природу. Викладено основні вимоги щодо створення системи навчальних географічних екскурсій. Доведено тематичну та змістову доцільність кожної екскурсії із запропонованої системи.