Історичні картографічні твори у сфері новітніх інформаційних технологій - Даценко, Л. М.; Кардаш, Т. В. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
Стаття присвячена питанням дослідження сучасних представлень історичних карт в Інтернеті. Розглянуто залучення веб-ресурсів та ГІС-технологій у дослідження історичних карт, накопичення ресурсів з можливостями їх аналізу та розповсюдження отриманої інформації.