Аналіз змін кількості сільських поселень Дніпропетровської області - Брусенцова, А. А. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
Стаття присвячена аналізу стану мережі сільських поселень, зокрема і тих, що зникають або знаходяться на межі зникнення. Проаналізовано дані кількості сіл, починаючи з 1982 р. Встановлено основні причини вилучення з реєстру сільських населених пунктів України, характерні для Дніпропетровської області. Означено напрями подальшого дослідження мережі сільських поселень.