Досвід історико-біографічного картографування на кафедрі фізичної географії та картографії - Пересадько, В. А.; Баришніков, О. О.; Шпурік, К. В. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
Проаналізовано світовий досвід історико-біографічного картографування, особливості змісту, структури і дизайну атласів даної тематики. Описано структуру, особливості картографічного наповнення і напрями використання двох підготовлених історико-біографічних атласів: «А.М. Краснов» і «Г.П. Дубинський». Укладання таких атласів здійснюється за тематикою науково-дослідної роботи студентів кафедри фізичної географії та картографії Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.