Використання матеріалів ДЗЗ в моніторингу та управлінні водними ресурсами - Слободяник, М. П. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
Визначено провідну роль застосування матеріалів ДЗЗ в удосконаленні існуючого моніторингу та прийнятті оперативних управлінських рішень для задач екологічно безпечного водокористування; проаналізовано головні особливості аерокосмічних даних і показано найкращі шляхи їх застосування в водному господарстві.