ДЕРЖАВНА ПІДСУМКОВА АТЕСТАЦІЯ З ГЕОГРАФІЇ ЯК ПІДГОТОВКА АБІТУРІЄНТІВ ДО ЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ - Свір, Н.В. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 1970)
Стаття присвячена впровадженню державної підсумкової атестації (ДПА) та зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з географії. Актуальність цього питання випливає з вимог модернізації навчального процесу на основі європейських стандартів якості освіти. Розглядається необхідність ознайомлення учителів географії та учнів із загальними принципами тестування, особливостями його застосування як під час ДПА і ЗНО, так і у навчальному процесі.