Макроекономічні моделі як об’єкт економіко-географічного вивчення і прикладного застосування - Burla, Mikhail (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 2018)
Статтю присвячено аналізу особливостей моделей економічного розвитку, які функціонують на різних етапах розвитку людства. Виділено їх основні позитивні та негативні риси. Основну увагу приділено аналізу моделей: кейнсіанської та інституційної, соціального ринкового господарства, директивної, ліберально-монетаристської і змішаної (гетерогенної). Запропоновано контури перспективної моделі економічного розвитку Придністров’я, розробленої з урахуванням вивченого історичного досвіду.