Проектування історичного атласу «Голокост в Україні (1941-1944)» - Datsenko, Lyudmila; Siryi, Bohdan (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії, 2018)
У статті викладено основні аспекти проектування історичного атласу, який розкриває передумови, перебіг та наслідки Голокосту на території України. Було проведено аналіз джерел інформації щодо даного історичного процесу, охарактеризовано головні риси Голокосту в Європі та Україні, а також розроблено періодизацію Голокосту в Україні, що лягла в основу проектованого атласу. У проекті атласу висвітлено особливості створення системи умовних позначень; обґрунтовано вибір тих чи інших способів картографічного зображення; визначено особливості компоновки та дизайну проектованого атласу. Проект атласу супроводжується серією карт, що дають змогу зробити висновки про його змістовну та візуальну складові.