Сучасні методи викладання економічної і соціальної географії України - Романов, Максим; Жемеров, Олександр (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
У статті висвітлено методи навчання географії у 8-9-х класах, охарактеризовано сучасні методи, які пропонується використовувати у викладанні економічної і соціальної географії України: метод проектів, рольова гра, гра-змагання, метод Six Thinking Hats («шість капелюхів мислення»), метод «Прес», метод Case Study («аналіз конкретної ситуації») та ін. Використання цих методів на практиці у школі довело їх ефективність.