Басейн ріки Оскіл як туристсько-рекреаційна територія - Клименко, Валентина; Нізамова, Тамара (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
У статті розкрито недостатньо досліджену проблему використання басейну ріки Оскіл як туристсько-рекреаційної території. Досліджено гідрографічні особливості басейну, які ілюструють відповідність водних об’єктів до норм та вимог туристсько-рекреаційної діяльності; проаналізовано методики оцінки водних ресурсів з метою рекреації; проведено оцінку ріки Оскіл (у межах України) та Червонооскільського водосховища щодо можливості туристсько-рекреаційного використання. Визначено шляхи використання матеріалів дослідження у навчальному процесі.