Тривимірне моделювання території та акваторії національного природного парку «Нижньосульський» з використанням ГІС - Splodytel, Anastasiia (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
У статті викладено досвід розробки цифрових моделей рельєфу (ЦМР) території та акваторії Сульської затоки у районі національного природного парку «Нижньосульський». Оглядові цифрові моделі створено із використанням існуючих топографічних та батиметричних карт. При обробці та візуалізації даних застосовані геоінформаційні технології. ЦМР слугують основою для комплексного вивчення ландшафтного різноманіття національного парку та обґрунтування шляхів оптимізації його діяльності.