ПРОФЕСОР МИКОЛА ІЗМАЙЛОВИЧ ДМИТРІЄВ ТА ЙОГО РОЛЬ У РОЗВИТКУ ГЕОМОРФОЛОГІЧНИХ ЗНАНЬ - Писарєв, Д.М. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
Автор дає оцінку діяльності професора Харківського університету Миколи Ізмайловича Дмитрієва, характеризує його наукові ідеї та спосіб мислення. Стисло розглянуто деякі наукові праці вченого та їх значення для сучасної геоморфології.