УЧНІВСЬКА НЕУСПІШНІСТЬ ТА ЗАСОБИ ЇЇ ПОДОЛАННЯ НА УРОКАХ ГЕОГРАФІЇ - Поклонський, О.О. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
У статті розглянуто проблеми учнівської неуспішності, а також низької вмотивованості школярів щодо пізнавальної діяльності. Було досліджено причини зниження активності учнів протягом навчання у школі і з’ясовано основні напрями подолання цього негативного явища. Виклад основного матеріалу підкріплений експериментальними даними, отриманими під час опитування учнів спеціалізованої школи. Ураховуючи причини учнівської неуспішності, а також підсумовуючи попередній досвід, були запропоновані власні методи активізації пізнавальної діяльності учнів, зокрема на уроках географії.