ГЕОІНФОРМАЦІЙНЕ КАРТОГРАФУВАННЯ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКІВ ЯВИЩ НА ОСНОВІ ІНФРАСТРУКТУР ПРОСТОРОВИХ ДАНИХ - Коренець, О.В. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
Стаття присвячена розгляду науково-методичних підходів до геоінформаційного картографування взаємозв’язків явищ на основі інфраструктур просторових даних (ІПД). Вказано на структуру та склад ІПД регіонального територіального рівня, функції, що вони виконують. На основі запропонованої методичної схеми геоінформаційного картографування з використанням ІПД створено різні типи карт взаємозв’язків явищ (картограми взаємозв’язків, карти ізокорелят). Визначено переваги застосування ІПД у геоінформаційному картографуванні в умовах постійного зростання обсягів даних у різних сферах і галузях: системна упорядкованість інформації, її висока достовірність та загальнодоступність.