Стратегії сталого розвитку країн Європи та їх картографічне забезпечення - Попович, Н. В. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
У статті розглядається історія створення стратегій сталого розвитку Євросоюзу та країн Європи. Дано визначення поняття «стратегія сталого розвитку». Проаналізовано типи національних стратегій сталого розвитку країн Європи. Висвітлено своєрідність та характерні риси стратегій сталого розвитку Естонії, Німеччини, Ісландії. Проведено аналіз ілюстративного забезпечення стратегій сталого розвитку країн Європи. Розглянуто картографічне забезпечення європейських стратегій сталого розвитку, постулюється необхідність підвищення рівня картографічного їх забезпечення.