Місце географічного компоненту в актуалізації природничих знань - Поліщук, Л. Б.; Мороз, А. А.; Попов, В. С. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
Стаття присвячена проблемам, що пов’язані з пошуком нових підходів до освіти з метою вироблення адаптивного ставлення учнів до дійсності у відповідності до прийнятих цінностей і вимірів життя. Розглянуто основну сутність, роль і стратегічну мету географічного компоненту в єдиній природознавчій системі знань.