Географічна карта "Україна. Донбас" як геопросторово-інформаційне джерело - Грицеляк, В. П.; Дикий, І. В.; Ровенчак, І. І. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
Стаття знайомить з виданням карти «Україна. Донбас». Вказано на актуальність та важливість картографування сучасних військових конфліктів на території України. Проаналізовано структуру карти, способи подання інформації. Описано схему компонування картографічного видання. Розкрито історичні, етнічні, культурні та економічні аспекти формування території Донбасу. Наведено причини та хронологію російсько-української війни на Донбасі.