Використання даних MODIS MCD45 для оцінки площ вигорілих територій бореального підпоясу європейської частини Росії - Konshina, E. V. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
Дані про площі вигорілих територій є якісним матеріалом для ретроспективної оцінки ролі пірогенного фак- тора. Одним із джерел такої інформації є дані сенсора MODIS. У роботі була проведена оцінка якості даних MODIS MCD45. За задовільними результатами був проведений просторово‑часовий аналіз осередків виник- нення та поширення пожеж на території бореального підпоясу Європейської частини Росії. Виявлено тенденції пірогенного фактора в цілому, а також за суб’єктами і ландшафтними зонами.