Інтерактивна карта: охорона природи Харківської області - Поліщук, Л. Б.; Попов, В. С.; Бурдун, Ю. К.; Карасьов, О. О.; Янченко, А. І. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
В статті представлено результати створення інтерактивної карти охорони природи Харківської області на базі веб-ГІС GeoMixer. Запропоновано її тематичний зміст за компонентами природи на основі аналізу існуючих картографічних творів та звітних матеріалів про проведені природоохоронні заходи у межах регіону. Розкрито переваги розробленої карти для навчання та подальшого планування природоохоронних заходів і раціонального природокористування.