ОСОБЛИВОСТІ РАДІАЦІЙНОГО РЕЖИМУ МІСТА ПОЛТАВА - Решетченко, С.І.; Кітченко, В.А. (Проблеми безперервної географічної освіти і картографії)
Досліджено особливості радіаційного режиму міста Полтава. Показано зміни сумарної сонячної радіації, альбедо підстилаючої поверхні за десятиріччя протягом 1961-2006 рр. Кінець ХХ і початок ХХІ століть для Полтави характеризуються коливанням надходження сум прямої, розсіяної і сумарної радіації, а також збільшенням річної кількості годин сонячного сяяння.